Gagarin: az első ember odakint

1961. április 12-én, egy szerdai napon, helyi idő szerint délelőtt 11 órakor az akkor még szovjet (napjainkban kazah) területen található Bajkonur Űrközpontból fellövik a Vosztok-1 űrhajót, fedélzetén Jurij Alekszejevics Gagarinnal, a szovjet légierő hadnagyával. Ezzel a lépéssel az akkor már négy éve tartó amerikai-szovjet űrversenyben Moszkva egy nagyon kemény balhorgot vitt be Washingtonnak; az amerikai válaszra John Glenn személyében közel egy évet kellett várni.

Gagarin 1934-ben született a szmolenszki járás egyik (azóta természetesen róla elnevezett) településén, hamisítatlan szovjet hőshöz illő módon kolhozparaszti családban. Apja valójában szakképzett ács volt, de a hivatalos életrajzírói szerint ennek bevallása nem lett volna elég motiváló és példamutató a szovjet parasztok tízmillióinak, ha netán ők is kozmonautát szerettek volna faragni gyermekeikből. Meg aztán biztosan el akarták kerülni a kényelmetlen, klerikális párhuzamot egy másik híres emberrel, akinek apja ugyancsak ács foglalkozású volt.

Kohásznak indult

A főleg reáltantárgyakban tehetséges srácra matektanára figyel fel, s ő javasolja továbbtanulását a ljuberciji szakközépiskolába, ahol az érettségi mellett kohászati szakképesítést is szerez. A tanár a második világháborúban pilótaként szolgálta Oroszország Anyácskát, s az ifjú Jurij a tőle hallott történetek hatására kezd el komolyabban foglalkozni a repülés gondolatával, ami a szaratovi műszaki főiskolán eltöltött évek alatt abban is megnyilvánul, hogy (éltanuló-élsportoló komszomolecként) tagja lesz a helyi repülőklubnak.

Orenburgtól a norvég határig

Gépész üzemmérnöki diplomája megszerzését követően egyenes út vezet a légierő orenburgi főiskolájára, ahol a Nagy Októberi Szocialista Forradalom negyvenedik évfordulóján feltűzik zubbonyhajtókájára és tányérsapkájára az ezüstszárnyakat és alhadnaggyá avatják. Első állomáshelye a messzi észak: a Murmanszk megyében található Lusztari támaszpont tiszje lesz, ahol MiG-15-ös és MiG-17-es gépeket repülve olykor hóviharban és mínusz harminc fokban is bizonyítja, hogy egyike a vöröscsillagos repülőgépek legrátermettebb pilótáinak.

Húszan kezdték

Amikor 1959-ben az űrprogram irányítói felszólítják a szovjet légierő vezetőit, hogy kezdjék meg a majdani űrhajó humán oldalának előkészítését (magyarán: vegyék számba a lehetséges kozmonauta-jelölteket és fogjanak hozzá ezek kiválasztásához), a frissen hadnaggyá előléptetett Gagarin természetesen ott van a célkeresztben. A többlépcsős (fizikai, szakmai, valamint intellektuális készségeket és képességeket, no és a rendszer iránti elkötelezettséget egyaránt vizsgáló) procedúra embert próbáló fejezetei végén 20 pilóta kezdheti meg a végső felkészülést.

Száz százalékban orosz

Nem szokták hangoztatni, de nagyon úgy tűnik, hogy a kiválasztásban (a soknemzetiségű Szovjetunió uralkodó népcsoportjához, az oroszhoz tartozó családi vérvonal mellett) még az is szerepet játszott, hogy a jelöltek arcberendezése megfeleljen a keleti szlávok külsejéről alkotott sztereotípiáknak: kerek fej, szőke haj, kék szemek, húsos ajkak. Nézzük csak meg: ha létezik egyáltalán „klasszikusnak” mondható, már-már közhelyszerűen orosz arc, Gagariné ilyen.

Csak egy maradhatott

1961 kora tavaszára eldől, hogy a többi 19 kiképzett pilótát megelőzve ő lesz  A Kiválasztott, amihez (a már említett szubjetív és objektív tulajdonságok mellett) az is hozzájárul, hogy a 157 centiméteres magasságával a legalacsonyabb, 52 kilójával pedig a legkönnyebb valamennyiük közül; a Vosztok kabinjában ugyanis minden köbcenti és minden kiló megfontolás tárgyát képezi.

108 perc alatt a Föld körül

Az első kozmonauta (vagy ahogy az amerikaiak mondják: asztronauta) 108 perc alatt kerüli meg a Földet, átlagosan mintegy 250 kilométeres magasságban. Helyi idő szerint 13 óra 07 perckor (hét kilométeres magasságból, speciális ejtőernyővel végrehajtott ugrást követően) Gagarin épen és egészségesen ér földet a volgai németek egykori fővárosa, a Szaratov megyei Engels mellett egy szántóföldön, az ott szorgoskodó helybéli parasztok nem kis megdöbbenésére. A későbbi beszámolók szerint a napszaknak megfelelően, udvariasan köszönt, bemutatkozott és megkérdezte, honnan telefonálhatna sürgősen Moszkvába?

A szimbólum

Az eseményt követő hetekben-hónapokban Gagarint (akit az űrbeli távolléte szűk két órájában soron kívül előléptetnek őrnaggyá) győzelmi zászlóként a szó szoros értelmében körbehordozzák a világban, a szovjet űrelsőség élő bizonyítékaként. Megkapja a legmagasabb állami és katonai kitüntetéseket Szófiától Budapesten át Ulan Batorig, és természetesen a Szovjetunió Hőse lesz. 1962-től a Csillagváros helyettes parancsnokaként a jövendőbeli kozmonauták kiképzéséért felel, és tevékenyen részt vesz a már akkoriban tervezett többszöri felhasználású űrhajó (ma űrsiklónak mondanánk) kidolgozásában.

Akit a kerozin szaga megcsapott

Nem tud és nem is akar szakítani a repüléssel, noha az űrbe soha többé nem térhet vissza: a légierő kiemelt tesztpilótája lesz. 1968. március 27-én (máig sem teljesen tisztázott körülmények között) az általa vezetett MiG-15-ös oktatógép a földhöz csapódik, s Jurij Gagarin (aki ekkor már ezredes) társával, Vlagyimir Szerjoginnal együtt életét veszti. Számtalan találgatás kapott szárnyra, amelyek között a KGB által megszervezett merénylettől kezdve az amerikai összeesküvésen keresztül az öngyilkosságig és a műszaki hibáig minden felbukkan. 2007-ben az egykori baleset nyomozását a hadsereg újra akarta kezdeni, de a nagypolitika ezt nem látta indokoltnak…

„Milyen bámulatos!”

Akárhogyan is történt, ha eltekintünk a személyével kapcsolatos összeesküvés-elméletektől, jelenlegi ismereteink szerint Jurij Alekszejevics Gagarin, az akkor 27 éves orosz repülő hadnagy volt az első ember, aki egy űrhajó ablakából szemügyre vehette bolygónk valamennyi szegletét, és akkori, spontán, szívből jövőnek tűnő szavait azóta számos követője megismételte, mindannyiunk gyönyörűségére: „A Föld kék… Milyen csodálatos…. Milyen bámulatos…

Nincs

Nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.